Farverådgivning og farvers psykologiske indflydelse. Farvekurser, farvebøger mm.

farver farvepsykologi farvekommunikation farvehealing indretningsarkitekt lene bjerregaard farverådgivning farvekursus farvesætning interiør arkitekt interiørarkitekt indretningsarkitekt indretning farveundervisning farvecoach farve-coach coahing farvesignaler farveterapi farveterapeut farveforskning farvepsykolog vægfarver farve kommunikation psykologi psykolog forskning terapi design terapeut kurser farvekurser healing farvebøger farvernes signaler farvesignaler

Gå til forsiden

LB-Colour Consult

Forlaget Colourful

Alle mine bøger har jeg skrevet, fordi denne information ikke var tilgængelig i andre bøger! Desuden fandt jeg mange selvmodsigelser i eksisterende farvelærebøger. Jeg har derfor brugt en del år på at rydde op i forkerte og rigtige oplysninger, samt tilført helt ny viden.☺ Se: "Farveforskning"

--->Se også opslag om mit forfatterskab på Århus Litteraturcenter.
Mine bøger kan alle lånes på bibliotekerne. E-bøgerne kan lånes på E-reolen.dk.

Da jeg arbejder meget tværfagligt, har jeg ikke kunnet få støtte fra fonde, men større firmaer har ydet lidt støtte. (se menu: Links) - Mine bøger bruges som lærebøger på en lang række uddannelser.
-->Læs nedenfor begejstrede anmeldelser fra både danske og udenlandske farve-eksperter.

Efter en kræftsygdom i 2011 fik jeg mod til at udgive på eget forlag, som naturligvis hedder: Colourful. Det har været en stor tilfredsstillelse, at kunne styre hele processen selv. Fik erfaring med udgivelser på andre forlag siden 1993.

Bøger på Forlaget Colourful:
"Livskompetence" via Stress-mestring og selv-coaching. © E-bog i PDF 120 s.

Colourful jan. 2013 - E-læservenligt A5 format
- Vejl. pris: 69,00 kr. Til salg på bl.a. www.saxo.com til kun 65,00 kr.

Se Indhold + kapitel 1 her + Kapitel 4 her (Sæt sidevisning til 2 s. i Adobe Reader!)


”Den, der kender andre, er lærd. - Den, der kender sig selv, er mægtig.” Lao-Tse

--> Ser du konflikter som et spejl af dig selv? Bogen giver inspiration til, hvordan du kan udvikle og bruge social og spirituel intelligens i hverdagen både privat og på jobbet.
- Når vi møder negative personer, udfordres vores livskompetence - bliver vi sårede og vrede, eller giver oplevelsen en dybere lære? Livskompetencer kan trænes på stadig dybere planer livet igennem.

Bogen kombinerer gammel livsvisdom med praktiske anvisninger på, hvordan du kan tackle hverdagens små og store dilemmaer, frygt og bekymringer, egen og andres vrede, samt konflikter på en spirituel intelligent måde.
--> Livskompetence er langt vigtigere end faglige kompetencer!!! Er også velegnet som arbejdsredskab i teams.

Efter hvert kapitel opsamles "guldkornene". Selv-coachende spørgsmål i hvert afs. giver dig en dybere selv-indsigt.

Anmeldelser
”Jeg er virkelig imponeret. Den bog kommer rundt om mange af de vigtigste emner, som livet indeholder og har mange gode øvelser.” - Jytte Hollender, Ressourcekonsulent (2004)

”Klare tanker kan udtrykkes kort. Denne bog om livskompetence er kort og klar - og god at få forstand af. Den er på samme tid konkret og dyb. Bogen er illustreret med fine tegninger. Den er velskrevet og giver en række praktiske anvisninger. Og så er livskompetence et begreb, som alle bør være optaget af.” - Professor Steen Hildebrandt, Ph.D. Handelshøjskolen i Århus.
"E-Farveordbog" - 100 farvers skjulte universelle signaler. © E-bog i PDF på 178 s.

Colourful 2012, Nu i forbedret udgave med nye foto og mange justerede nuancer.
Links i indholdsfortegnelse til alle sider. - Vejl. pris: 125,00 kr. www.saxo.com kun 120,-kr.

SE Indhold her. - SE afsnit Blå her. - (Husk: sæt sidevisning til 2 sider i Adobe Reader!)

Dit redskab til bevidst farvevalg - det tog mig 8 år at skrive denne bog
Hvorfor betyder "rødt lys" stop og "grønt lys" kør? Hvorfor taler vi om flyets "sorte box", når den reelt er orange? Hvorfor er det at "få det blå stempel" en godkendelse, og hvorfor er "røde tal" på bundlinjen et faresignal?

Verdens 1. Farveordbog giver dig svarene på 100 farve-nunacers præcise betydning, samt farve-symbolernes og farve-navnenes ophav. Det er også en interessant rejse i kultur-historie. - Farvers basale signalværdi svarer til noder for musiktoner! Farveteoretikere har altid forsøgt, at finde farvernes grundbetydning. Nu er det lykkes med Farveordbogen!

Du kan både "slå en farve" op og se dens betydning, samt "slå en stemning" op og se de farver, der sender dette signal.

Redskab for alle, der arbejder professionelt med farver og folk med stor interesse for farver. Der er et lille arbejdshæfte, hvis man ønsker at implementere denne viden på f.eks. skoler. Skriv til lene-bjerregaard@mail.tele.dk

Se anmeldelser her --- Læs artikel om "Farve-nuancer" her.
"Holistisk Indretning" © Ny tidsånd - ny indretnings-psykologi.
Colourful 2011, 132 sider, 20x20 cm, softcover + som E-Bog 2012 på www.saxo.com

SE resume her. + Indhold her. + Omslag her. + Se afsnit 3 her. + Afsnit 12 her.
(Husk: sæt sidevisning til 2 sider + forsidevisning i Adobe Reader!)

Pris:
E-bog PDF 132 s. m. links i indholdsfortegnelse. - Vejl. pris 110,00 kr.

Nytænkning i boligindretning!
Glem alt om trends i indretning og farvevalg. Find dit personlige "farvebehov" og din psykologiske"indretningstype" for at skabe velvære. Du får tips til at indrette ud fra en holistisk vinkel med afsæt i bio-psykologi og perceptions-psykologi frem for mode-trends. Indretnings-typerne er en slags arketyper. - Bogen er illustreret med 54 inspirerende foto.

-> Læs den 1. bog, der videnskabeligt viser hvordan skønhed stimulerer både sjæl og krop! Jeg har været ca. 20 år om at samle denne viden til en helhed. -> Kvalitet i omgivelserne overføres til os via nervesystem og underbevidsthed.

Tværfaglig Holistisk Indretning kombinerer som noget helt nyt, overraskende ny viden fra såvel farvepsykologi, bio-psykologi, kvantefysik og Jung's dybde-psykologi med arkitektfaglige redskaber.

Læs om ny "helsebringende æstetik" - en ny viden om, hvordan farver, lys, billeder, planter og design-stilarter indvirker på din trivsel. Få tips til at undgå visuelt stress, samt De-toxe din bolig for negative påvikninger. Vi indgår i et "energi-stofskifte" med omgivelserne på det kvantefysiske plan - læs i bogen hvordan!

Logo © foran symboliserer harmoni mellem indre åndelige værdier og ydre materielle kvaliteter.

Se også den spændende uddannelse til Holistisk Boligindretter her: Uddannelser - I Kort version her.

Se anmeldelsen på: Bogblogger.dk.

Anbefalinger
- ”Du får formidlet på en utrolig god måte, at omgivelsene påvirker oss uendelig mye mer, enn vi er klar over...... og at dette kan gjøre en forskjell i livet vårt. Farger er bare en liten del.
- Du skriver på en måte, som er lett tilgjengelig og derfor synes jeg, at boken er veldig aktuell for alle typer mennesker. Alle som leser boken vil bli beriket på en eller annen måte i livet sitt.
- Det er også en type bok, man kan vokse med i en prosess, fordi man hele tiden vil forstå litt mer av det som står. Jeg har stor glede av denne bok, også selv om jeg har lest alle dine andre bøker."
- arkitekt Marit Roti

- "Jeg er imponeret over alt det, du har med.... særlig interessant er afsnittet om, hvordan billeder påvirker" Anna Rui NielsenBøger om Farvepsykologi på andre forlag.


Den nye helhedsfarvelære - en syntese af naturvidenskab og filosofi
Byggecentrum, 2005, 163 s., 24 x 18 cm, hardcover


Før kr. 300,- Nu 230,-kr. + forsendelse.
Kan KØBES hos: casper@minbrevdue.dk (Du får mail, når bogen er sendt.)

Den nye tidsånd fordrer en ny holistisk tværfaglig synsvinkel ... også på farvelæren. Ved at sammenkæde naturvidenskab med filosofi, får vi en bredere forståelse for farvernes store betydning for vores liv på mange planer = resultat af min farveforskning i 20 år. Der trækkes en linie fra Goethe til moderne videnskabelig farveterapi.

Viden om farver fra psykologi, bio-fysik, bio-medicin, kvantefysik og symbolsprog giver et nyt overblik og en dybere forståelse for farverne. Farver er ellers kun beskrevet fag-specifikt. Denne bog ser som noget nyt på sammenhængen.

Bogen indeholder bl.a. beskrivelse af farvernes dybere "væsen", som jeg opdagede er en refleksion af universets basale principper, som går igen alle steder: fysisk, psykisk, sprogligt, i naturen osv. Der bygges endvidere bro mellem østlig og vestlig farvefilosofi.

"Logo" © foran symboliserer en ny og bredere forståelse af det komplementære princip, som beskrives i bogen. - Jeg har opdaget, at mange andre bøger beskriver forkerte komplementær-farver! - Her er beskrevet de nuancer, der faktisk ER komplementære + hvorfor! - Bogen er rigt illustreret. - Se: "Farve-Forskning" + komplemetærfarver.

ANMELDELSER , f.eks:
- Dette er den mest grundige gennemgang af farver og deres betydning, jeg længe har set. Forfatteren har virkelig samlet alt, hvad der samles kan om farver. Meget interessant er farvernes symbolsprog. Det er samtidig en meget flot illustreret bog. En bog man må eje, hvis man interesserer sig bare lidt for farver." - Liv & Sjæl, nov. 2005

Den internationalt anerkendte svenske farveterapeut Karl Ryberg skriver til mig:
"Virkelig ambitiöst, vidtfagnende og filosofiskt bredt oplagt bok. Tillykke til et virkelig glimrende arbejd."

"Jeg er meget imponeret over den kolossale viden og det overblik, du præsenterer i dine bøger. Og så er du en usædvanlig dygtig formidler". - Henny Klindt, Klindt Træning & Terapi.Udsolgte Bøger om farvers betydning og farvesignaler - Kan alle lånes på bibliotekerne.
Farveordbog - farvernes skjulte universielle signaler.
(Byggecentrum 2002, 175 sider - pris 298,-kr.)

Bogen er nu udsolgt, men kan købes opdateret som E-bog fra sep. 2012.

Dit redskab til bevidst farvevalg !
Det tog mig 10 år at finde "koden" til farvernes arketypiske sprog! Jeg sorterede egne og andre forfatteres personlige samt kulturelle opfattelser fra. Jeg lærte mig at "tale" med farvernes essens. Jeg fandt 168 ordsprog med farver, hvor farven erstatter en følelse, for at finde de universelle farvesignaler, der forstås på tværs af kulturer.

Verdens 1. Farveordbog giver dig svarene på 100 farvers præcise betydning og farve-symbolernes ophav. Farvers basale signalværdi svarer til noder for musiktoner! Farveteoretikere har altid forsøgt, at finde farvernes grundbetydning .... selv ikke Leonardo Da Vinci har lykkes hermed. Nu er det endelig lykkes med Farveordbogen!

Den eneste bog, der beskriver 100 nuancer - (andre bøger har max. 16 kulører). Det er også den eneste bog, der systematisk er renset for personlige preferencer, så kun de grundlæggende universelle arketypiske signaler er med.

Kan bruges af alle, der arbejder med farver i kommunikation, som f.eks. arkitekter, grafiske designere, farve-terapi mm.


ANMELDELSER :
Inge Lynggaard, Grafisk Designer skrev til mig:
"I dag har jeg endnu en gang haft brug for den viden, jeg har tilegnet mig fra din Farveordbog. Den er fantastisk."

Anmeldelse af bogen
Farver, når du designer web

Martin Lindstrøm anbefaler bogen til implementering af farver i Sensory Branding.


The Colour Dictionary. Andrew Martin, who translated the book into English:
“I was impressed by the depth of the author’s understanding of her subject, and how useful the knowledge she shares with us can be. - I am amazed by the amount of research she has done, and the significance of how colours play an important role in all our lives.
- I don’t think there is anything like it available, and rate it a "must-read" for everyone who is interested in the fascinating world of colours.”

-->You can read the "chapter BLUE (with 6 blue colourshades) here. + See content of the book. + See summary.

Den anerkendte engelske farvepsykolog Angela Wright skriver til mig om The Colour Dictionary:
- "I found the stuff you sent me very interesting - you obviously have a profound gift for colour."

Ross Francis, a leading journalist in art and culture in the UK is impressed with The Colour Dichtionary English version.

-->The Colour Dictionary will be available in English as an E-book
Farver & Stemninger
- indret boligen efter dit farvebehov.
(Forlaget Hovedland 1999, 94 sider)

En anderledes bog om farver og indretning.
I denne bog sætter jeg fokus på, hvordan naturen bruger farvesignaler og hvordan de kan bruges i indretning. Jeg ser en sammenhæng mellem farverne i den "ydre natur" og de "indre psykologiske farver".

Bogen giver også anvisninger på, hvordan du kan afklare dit "personlige farvebehov" til boligen. Jeg anbefaler, at vælge farver ud fra den stemning, man ønsker i et rum, i stedet for de "upersonlige trendfarver".

NB: Indholdet er stærkt opdateret og udvidet i mine nye bog: Holistisk indretning

Bogen har været i Bogklubben "De 12 Bøger".
Læs et kapitel om det personlige farvebehov.
Brug Farverne Bevidst
- om farvernes egenskaber, påvirkninger og symbolik.
(Hovedland 1996, 103 sider)

Her integreres flere videnskabelige fag (bio-medicin, psykologi og kvantefysik) med filosofiske synsvinkler på farver bl.a. Goethe's opfattelse og orientalsk farvefilosofi. På denne måde opnås en større forståelse af, hvad farver er og hvad de betyder for os.

ANMELDELSER,
Bogen blev hurtig anvendt på mange uddannelser. Mange læsere og lærere på Tekniske Skoler har begejstret sagt: "Du har jo det hele med og skrevet i et let forståeligt sprog. Så behøver vi ikke læse i 20 forskellige bøger".

Journalist på "De Farver" John Larsen: "Det er lige den bog, jeg altid har ledt efter!

En ny udvidet og opdateret version udkommet august 2005 med titlen: "Den nye Helhedsfarvelære". Brug farverne bevidst har endog været efterlyst i Den Blå Avis!


Bøger om livsfilosofi


Hvorfor brystkræft?
(Forlaget Olivia 1993, 96 s.)

En bog om kræftens dybere væsen, og hvad man selv kan gøre for at blive rask. Kræft sidder også i sjælen, og derfor skal man arbejde på at løse de "psykiske knuder" op for at blive rask. At blive bevidst om, hvordan man har "lavet knuder" på sig selv, vil hindre tilbagefald - ikke udelukkende kemisk medicin.

Man kan bruge sygdom som sin læremester i personlig udvikling og derved vokse og blive et mere helt menneske. Jeg har tidligere holdt sådanne kurser.


Bogens indhold er gjort mere generelt i en lille bog om "Livskompetence", der udkom på forlaget Birmar i 2004. Livskompetence er nu udkommet i 2013 som E-bog på Forlaget Colourful.

(begge bøger er udsolgt, men kan lånes på biblioteket)