Farverådgivning og farvers psykologiske indflydelse. Farvekurser, farvebøger mm.

farver farvepsykologi farvekommunikation farvehealing indretningsarkitekt lene bjerregaard farverådgivning farvekursus farvesætning interiør arkitekt interiørarkitekt indretningsarkitekt indretning farveundervisning farvecoach farve-coach coahing farvesignaler farveterapi farveterapeut farveforskning farvepsykolog vægfarver farve kommunikation psykologi psykolog forskning terapi design terapeut kurser farvekurser healing farvebøger farvernes signaler farvesignaler

Gå til forsiden

LB-Colour Consult

Vision, farveforskning © + min baggrund

indhold: Vision + Farveforskning + Min baggrund og uddannelse mm. (klik på streg)

Min Vision var at udvikle 4 ting:

1) En analyse af farvernes universelle signaler, befriet for personlige preferencer. Efter 10 års research fik jeg brudt koden til at forstå "farvernes sprog" og skrev "Farveordbog 100 farvers universelle signaler" --> Dit redskab til bevidst farvevalg.

Farvers basale signalværdi svarer til noder for musiktoner! Farveteoretikere har altid forsøgt, at finde farvernes grundbetydning. Nu er det endelig lykkes med Farveordbogen!
- klik på bog for at læse mere --> Og se anmeldelser nedenfor!


2) Ny tværfaglig helheds-farvelære, med ny syntese af moderne naturvidenskab og filosofi. Er opnået efter 20 års forskning med: "Den nye Helhedsfarvelære." klik på bog >

Normalt er farver kun beskrevet fag-specifikt. Jeg kombinerer i Tværfaglig Farvepsykologi: bio-fysik + kvantefysik + bio-medicin + bio-psykologi + symbolsprog + filosofi.

Farver og Design kommunikerer med vores underbevidsthed. Undersøgelser viser, at farver har en stærk indflydelse på humør, kreativitet, koncentration, energi og ydeevne.
--> Æstetik må derfor have afsæt i "bio-perceptions-psykologi" = Holistisk Indretning.

Max Planck: "Science cannot solve the ultimate mystery of nature". --> Derfor kobler jeg filosofi med videnskab.
(ligesom Einstein, Bohr og Goethe m.fl. også tilførte filosofi til videnskab.)3) Farve-coaching: ny spørgeteknik til behovsafdækning og målrettet evidensbaseret farvevalg ud fra objektive kriterier ... dvs. ud fra farvens påvirkninger, set i relation til område for anvendelse. (neuro-psykologi og farvers grundsignaler).

4) Ny viden om det Psyko-visuelle miljø er basis for Holistisk indretnings-psykologi med nyudviklet "helsebringende æstetik", som bl.a. er baseret på perceptions-psykologi, bio-psykologi og Jung's dybde-psykologi. Kvaliteten af omgivelserne overføres til os via det ubevidste og nervesystemet, da vi er i et energi-stofskifte med omgivelserne. Bogen kobler: Farver - Design + Psykologi - Videnskab.

Se mere i menu: Uddannelser + Se bogen med nytænkning i holistisk boligindretning i menu: Bøger


Boganmeldelser: Andrew Martin, engelsk oversætter af "Farveordbog":
- "I was impressed by the depth of the author’s understanding of her subject, and how useful the knowledge she shares with us can be.
- I am also amazed by the amount of research she has done, and the significance of how colours play an important role in all our lives."

-->The Colour Dictionary-->You can read the "chapter BLUE
(with 6 blue colourshades) here.

"Jeg er meget imponeret over den kolossale viden og det overblik, du præsenterer i dine bøger og kurser.... Og så er du en usædvanlig dygtig formidler".
- Henny Klindt.Farvernes univers: Meget større, end jeg forestillede mig !

Farvepsykologi er en overset videnskab med mange grene.
Målrettet farvevalg ud fra farvepsykologisk videnskab, er både et håndværk og en kunstart, som det tager mange år at lære... man bliver aldrig helt udlært! Jeg har erkendt, at:
Forstår man "farvernes arketyper" forstår man livets og universets processer.

---> Læs her om
farvers arketyper og farvers 12 planer

---> Læs 25 års jubilæums-interview om kræft ledte mig til farverne

---> Læs her om mine 25 år som Farve-forsker

NB: Du kan lytte til Jette Harthimmers podcast interview fra 2015 med mig nr. 97: HER - Det tager ca. 1 time.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


16 Nye indsigter + begreber/ord + metoder, jeg har udviklet:

1 -- Personligt "Farvebehov" - både "ordet" og at vi ALLE har behov for at blive stimuleret af bestemte farver, som aktiverer psykologiske processer i os - afhængig af alder, persontype og udviklingstrin.

Se resten i 15 punkter her. (klik på streg for at folde ud og ind igen)PS: mange lader sig inspirere af mine nye ord og begreber og bruger dem, eller skriver af efter mine bøger - nogen uden at angive KILDE !!

Min Forskning om Farve-personlighed:
Der forskes ikke i farver på de højere læreanstalter i Danmark. Min research på udenlandsk farveforskning samt egen forskning i 25 år har vist, at farver påvirker vores velbefindende forskelligt, afhængig af personligheden. (De fleste udenlandske forskere konkluderer, at når folk reagerer forskelligt på farver, så kan man ikke sige noget brugbart om farvers indflydelse). - Jeg ser imidlertid et meget klart reaktionsmønster hos forskellige typer personligheder.
Prøv min test af din Farve-Personlighed. (klik på streg)

Det er blevet klart for mig, "Farvens identitet" skal svare til "personens identitet" eller "virksomhedens" for at give harmoni. Derfor opfandt jeg begrebet: "Det personlige Farvebehov" og udviklede en enkel, men unik spørgeteknik til at afklare kundens behov for farvestimuli, såvel i boliger som institutioner og erhverv.

Min Forskning på Farvesignaler:
Farvernes grundlæggende signaler er et universelt, tidløst arketypisk sprog, som er indkodet i vores underbevidsthed. Derfor er farver et stærkt kommunikationemiddel. Jeg har opdaget, der findes 3 underbevidste niveauer: Personligt + Kulturelt + Universelt. - Læs: Farveordbog. - Andre bøger blander de 3 niveauer sammen !

Min Forskning på Komplementær-Farver:
Jeg opdagede tidligt, at mange bøger var meget uenige om hvilke farver, der er komplementære. I en TV-reklame fra slutningen af '90-erne for "Blå Cirkelkaffe", hvor man skulle se på et sukkerstykke i en rødorange cirkel, fremkom der ikke en blå cirkel som efterbillede, men en turkis. Der er simpelthen beskrevet forkerte komplementære farver i mange andre bøger !!! Se redskab til komplemetærfarver i nyttige redskaber.

Jeg brugte flere år på, at finde ud af præcist hvilke nuancer, der rent faktisk er komplementære - noget der har stor betydning, når man sætter farver sammen især i grafisk design. Samtidig fandt jeg ud af, at disse farvepar er komplementære på langt flere områder, end før beskrevet. - Læs "Den nye Helhedsfarvelære".

Min Forskning om Farvers påvirkninger:
Min forskning viser, at farvernes generelle påvirkninger er universelle og hænger sammen med nervesystemet og naturens måde at bruge farvesignaler på, da vi oprindelig er "designet" til at overleve på naturens betingelser. F.eks. fortæller farven på frugt, om de er modne eller umodne.

Vi har også et "personligt farvebehov", som afhænger af personligheden. En farvetone, som virker positivt stimulerende på èn person, kan derfor virke negativt på andre. F.eks. vil nogle personlighedstyper få stress af rød, mens andre vil få energi.

Læs om det personlige farvebehov fra: "Farver og Stemninger" (klik streg)

PS: Flere har sagt, at hver af disse områder, svarer til en hel PhD-afhandling!

- Jo mere jeg lærer om farver..... jo mere undres jeg over, hvor stærkt farver påvirker. - Jo større indsigt, jeg får om farver --- jo mere kan jeg se, at farver er Kræfter, der skal bruges med omtanke !
Min Baggrund og Uddanelse:

- Uddannet arkitekt fra AAA 1979 - 1986
- Arbejdet som arkitekt i Norge 5 år.
- Undervist i evidensbaseret farvepsykologi i over 25 år.
- 200 timers kursus i Anatomi og Fysiologi
- løbende uddannet i : Filosofi, bio-psykologi, kommunikation
- er billed-, drømme- og spirituel psyko-terapeut
- har mediteret i over 30 år og løbende deltaget i spirituel udvikling i ca. 39 år
- interesse for Kvantefysik
i 20 år = farvers energi og lyspartikler (Einstein, Hawkins, Fritz Popp, Jacob Liberman m.fl.)

Jeg er helt enig med Winston Churchill: “First we shape the buildings – then the buildings shape us.”

Jeg har altid interesseret mig for farvepsykologi. Allerede som 6 årig havde jeg meget klare meninger om hvilke farver, jeg kunne lide. - På Arkitektskolen (AAA) havde vi kun 1 dags farvelære!
- Allerede på AAA koblede jeg psykologi og filosofi med arkitektur. Det Psyko-visuelle mijø har altid haft høj prioritet hos mig. (det var ikke almindeligt i 1979!)

- Den psykologiske og filosofiske dimension synes jeg er vigtig at tilføje arkitektur og indretning. Jeg har altid betragtet mig selv som holistisk arkitekt med interesse for "arkitektur-psykologi" - altså 20 år før, navnet blev opfundet.

Jeg har stillet spørgsmål ved de eksisterende dogmer om brug af farver, hvilket ikke var populært de første mange år. Efterhånden synes andre også, det er sund fornuft at bruge "neuro-psykologi" som basis for bevidst farvevalg - og ikke kun se på, om rummet ligger mod N eller S, eller bruge modefarver.

Jeg fik tid til at fordybe mig i farver, efter jeg blev fyret pga. af træthed (bivirkninger af behandlinger) af en kræftsygdom i 1988. Efter endnu en kræftsygdom i 2011, fik jeg mod på at udgive bøger selv.

Læs mere her. (klik på streg)


Min nyudviklede Indretnings-psykologi : Mennesker har brug for smukke, harmoniske, varierede og inspirerende omgivelser for at kunne fungere optimalt ! Læs mere herAndre aktiviteter:
Jeg har deltaget i en gruppe, der skulle udvikle "fremtidens Farvehandel".
Jeg har været censor ved Erhvervsakademiet i Kbh.
Jeg har været tilsluttet Bo Bedre's og IAL's Arkitekt-service
Jeg er farve-ekspert på Jyllandspostens blog ved Caroline Jessen: www.decorate.dk
Jeg underviser også i farvelære på University of Feng Shui + Det holistiske universitet
Er skribent til div. magasiner og websites.Mine Bøger: har jeg skrevet, fordi jeg selv stod og manglede dem.
(NB: Den nye "Holistiske komplementære farvecirkel" er ® TM.) ----->

De bøger om farvepsykologi, som jeg læste, var meget ueneige om farvernes betydninger. Jeg brugte 10 år på at finde "den røde tråd".
- Det skete ved at sammenholde farvenes fysiske målbare egenskaber med de psykologiske + fysiologiske påvirkninger. ---> Derefter kunne jeg bruge filosofien til at trække "farvernes grundlæggende essens" frem. På den tid var det ualmindeligt, at arbejde så tværfagligt!

Det endte med min 1. bog: "Brug farverne bevidst" i 1996. Allerede efter 1. bog, blev jeg af mange udnævnt som DK.'s førende farveekspert :-)
Jeg har siden beskrevet 100 forskellige farvenuancers signaler i "Farveordbogen".

Læs mere om arbejdet med bøgerne her. (klik på streg)
Ny tidssvarende Uddannelse:
Mange har spurgt mig, om jeg vil lave en ny uddannelse, hvor man lærer at bruge mine metoder til farvesætning og indretning. Derfor har jeg lavet en fremtidsrettet og dybtgående uddannelse i Holistisk Indretning + Farvecoach, hvor man også udvikler sin "æstetiske intelligens" og lærer sin indre farvepersonlighed at kende. Se i menu: Uddannelser.

Download folder her.

NB: Indsigt i farvernes indre natur, er samtidig også kilden til indsigt i større almen livsvisdom, da hver farve repræsenterer universelle principper i naturen og i os!


NB: Begrebet FARVER er så stort et emne, at der ALTID er mere at LÆRE.
Farvespykologisk farvesætning er et håndværk, der tager lang tid at lære!


PÅ DISSE SIDER KAN DU SELV MÆRKE, AT FARVERNE GØR EN FORSKEL!